0.00грн.
Зробити замовлення- Огляд товару
- Відгуки (1)
Кунжут білий - Найбільш популярні на сході та середньому сході. Це той самий кунжут, до якого ми з вами звикли. Його використовують у кулінарії, у кондитерському виробництві, з нього роблять кунжутну олію.
Кунжут (від лат. Sesamum - олійна рослина) - одно-і багаторічна рослина, в стручках якої дозрівають кунжутне насіння. Існує кілька видів насіння кунжуту: білі, жовті, коричневі та чорні. Але найчастіше зустрічаються два основні види: білі та чорні. Білі застосовуються в кулінарії для страв, що піддаються термічній обробці, а чорні – навпаки. Саме цей вид ароматніший.
Використати насіння кунжуту людство почало дуже давно. Його застосовували з лікувальною метою ще в Стародавній Греції, Римі, Вавилоні та Китаї. Згадки про кунжутну олію відображені у стародавній культурній спадщині багатьох країн, а також у Святому писанні. Першим, хто описав максимальну кількість корисних властивостей кунжуту і кунжутного масла, був Авіценн, який створив величезну працю з лікування в 11 ст.
Зараз насіння кунжуту для експорту вирощують у Закавказзі, Середній Азії, Далекому Сході та Індії.
Використання та застосування
Насіння кунжуту в кулінарії використовують для приготування казинаків, цукерок, халви та інших солодощів, у хлібобулочних виробах і як приправу до м'яса.
Кунжут (білий)
Країна походження: Індія.
Енергетична цінність: 563 ккал.
Харчова цінність: Білки-18г. Жирі-50г. Вуглеводи-23г.
Зберігати у сухому прохолодному місці, без доступу світла.
При температурі 10-25°C і відносній вологості <75%
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.