0
0

Сорбінова кислота е200 (китай) 1 кг

Відгуки:
(0)
  • Модель: 54881650
  • Наявність: В наявності
425.00грн.
Купити в один клік
Введіть номер телефону і ми передзвонимо
Оплата

Приймаємо оплату online

Доставка

У той же день при замовленні до 16:00

Гарантії

Весь товар сертифікований

  • Огляд товару
  • Відгуки (0)
  • Питання (0)

Харчовий консервант Е200 Сорбінова кислота - це хімічна речовина у вигляді невеликих прозорих кристалів, які досить важко розчиняються у воді. Харчовий консервант Е200 (сорбінова кислота) відноситься до речовин природного походження. Свою назву кислота та однойменний консервант отримали завдяки слову Sorbus, що у перекладі з латинської означає "горобина".

Властивості
Сорбінова кислота являє собою білі, слабо пахнуть, кислуваті на смак моноклінні кристали, з температурою плавлення 132-135 ° С. При кімнатній температурі розчинність (на 100 г розчинника) сорбінової кислоти становить: у воді – 0,16 г, у 10%-му розчині кухонної солі – 0,07 г, у безводному етанолі та в оцтовій кислоті – близько 13 г, у оліях - 0,5-1 р. Область застосування та рекомендації.

М'ясні та ковбасні вироби
Додавання при фаршеприготуванні сорбінової кислоти або сорбату калію до маси фаршу 0,05 - 0,1% для варених ковбасних виробів та 0,2 - 0,4% для твердих ковбас.
Сирі курячі тушки обприскують гарячим (70 ° С) 7,5% розчином сорбінової кислоти або сорбату калію - збільшення терміну зберігання до 3 - 4 тижнів.
Рибні вироби
Для солоної риби – 2 – 4 % сорбінової кислоти до маси солі. Консервована риба: до маси риби – 0,05 – 0,08 % сорбінової кислоти.
Овочеві продукти
При маринуванні - 0,1-0,15% сорбінової кислоти або сорбату калію до маси продукту (закладку проводять разом із оцтовою кислотою). Додавання цих консервантів у гарячий розсіл дозволяє овочам залишатися хрусткими, а розсолу – прозорим. Томатна паста - 0,06% сорбінової кислоти або 0,05-0,15% сорбату калію додають наприкінці варіння.
Фруктові продукти
Свіжопротерті з цукром ягоди, плодово-ягідне пюре - додають 0,05-0,06% сорбінової кислоти або сорбату калію. • Варення, джеми, повидло, мармелад – 0,05-0,12 % сорбінової кислоти або 0,07-0,2 % сорбату калію. Додавання проводять на останніх етапах варіння (можливе попереднє розчинення консервантів у невеликій кількості гарячого сиропу). Компоти - додавання 0,06% сорбінової кислоти дозволяє знизити температуру пастеризації до 70 ° С і час проведення на 20 хв.
Кондитерські вироби
Випікання - 0,1 - 0,15% сорбінової кислоти або 0,13 - 0,2% сорбату калію до маси тесту при замішуванні. Масляний крем - 0,2% до маси крему сорбінової кислоти або сорбату калію збільшує термін зберігання при t - 8 ° С з 36 до 120 годин.
Маргарін
Сорбінова кислота та сорбат калію оберігають маргарин від утворення плісняви та плям (бактерії прогоркання), від бактеріального розщеплення жирів та омилення. Додають 0,03 - 0,06% сорбінової кислоти в жирову фазу і 0,03% сорбату калію у водну фазу, або лише у водну фазу 0,06 - 0,12% сорбату калію.
Майонез, кетчуп, соуси.
До маси продукту 0,08 – 0,15 % сорбінової кислоти або 0,1 – 0,2 % сорбату калію. Томатна паста - 0,06% сорбінової кислоти або 0,05 - 0,15% сорбату калію додають наприкінці варіння.
Вино та напої
Загальноприйняті концентрації (% консерванту до маси вина): сорбінова кислота 0,01 – 0,02 %, сорбат калію – 0,02 – 0,03 %. Слід особливо наголосити на доцільності спільного застосування сорбінової кислоти та двоокису сірки (SO2). У вині у нормальному стані міститься невелика кількість двоокису сірки. Двоокис сірки сильно пригнічує молочнокислі бактерії, але вона не захищає вино від переброджування, тому що слабко ефективна проти дріжджів. Сорбінова кислота особливо ефективна проти дріжджів, проте слабко пригнічує молочнокислі бактерії, окремі штами яких здатні відновлювати сорбінову кислоту до сорбінового спирту, який, реагуючи з етанолом, дає ефект "геранієвого тону", що погіршує колірну гамму вина. Для захисту вина від переброджування використовують на 1л вина 200 мг сорбінової кислоти або 270 мг сорбату калію разом із 20 - 40 мг вільного двоокису сірки.
Хлібобулочні вироби
Використання сорбінової кислоти в борошняних виробах не створює проблем при застосуванні замість дріжджів пекарського порошку. У цьому випадку додається 0,1-0,2% сорбінової кислоти до маси борошна.

Сорбінова кислота упакована 1кг. 2кг. 5кг. 25кг.

Доставляємо Ваші замовлення за допомогою перевізників по всіх містах та передмістях України!


Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Питання (0)

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.