0
0

Какао масло дезодороване (Нідерланди) ТМ DeZaan Вага: 150 гр

Відгуки:
(0)
  • Артикул: 91196194
  • Наявність: В наявності
  • Вага: 150 г.
185 грн
Оплата

Приймаємо оплату online

Доставка

У той же день при замовленні до 16:00

Гарантії

Весь товар сертифікований

  • Огляд товару
  • Відгуки (0)
  • Питання (0)
  • Схожі товари

Олія какао - продукт, що широко використовується в харчовій та медичній промисловості. У чистому вигляді натуральна олія какао є жиром, що отримується при віджимі плодів дерева какао. Боби какао, з яких роблять шоколад та однойменний напій, до масла ніякого відношення не мають — після збирання плодів м'якоть та зерна відокремлюються та йдуть на різні виробництва.

Калорійність олії какао така ж, як і інших рослинних олій - 899 ккал на 100 г масла. А ось вміст різних компонентів і, відповідно, корисні властивості какао олії дещо специфічні.

Що входить до складу олії какао

1. Вітаміни.

Насамперед впадає у вічі низький вміст вітамінів. Вітаміни в маслі какао практично відсутні: у слідових кількостях зустрічаються звичайні для рослинних олій вітаміни D, Е та А. Зрозуміло, особливого корисного впливу на організм у таких малих кількостях вони не надають. У складі відсутні шкідливі трансжири. Цим олія какао вигідно відрізняється від більшості інших.

2. Жирні кислоти.

Основу складають жирні кислоти - олеїнова, стеаринова, пальмітинова та лінолева. З них перша міститься у найбільших кількостях (майже половина всієї маси олії) і корисна тим, що здатна успішно знижувати рівень холестерину в крові. Стеаринова кислота - близько 30% кислот, що містяться - ніяк не впливає на вміст холестерину в крові.

Вже тільки ці властивості дозволяють вважати масло какао одним із найкорисніших рослинних продуктів — при заміні ним хоча б частини інших рослинних жирів у раціоні ризик заробити атеросклероз чи інсульт помітно зменшується.

3. Таніни, ксантин та кофеїн.

Але крім жирних кислот до складу входить велика кількість танінів, ксантину та кофеїну. Ці корисні речовини в какао-олії дуже сприятливо позначаються на стані шкіри при використанні його в косметології для обличчя, тіла та волосся.

Чим корисна олія какао

1. У косметології.

Застосування масла какао в косметології дозволяє досягти підвищення еластичності, м'якості шкіри, знімає запальні реакції та сприяє швидкому загоєнню ран та подряпин.

2. У медицині.

Олія какао склад якого настільки цілющий, широко використовують при лікуванні простудних захворювань, алергій та опіків. Не дивно, що його корисні властивості використовуються для приготування косметичних та лікувальних мазей чи не у великих обсягах, ніж у харчовій промисловості.

3. У кулінарії.

Тим не менш, саме харчова олія какао набула найбільшої популярності та застосування у всьому світі. Завдяки тому, що його склад виходить із плодів, а не з насіння, як більшість інших олій, воно має дуже приємний запах і смак, схожі на такі у самих плодів какао. Для приготування жирних десертів воно практично ідеальний варіант. Однак, як і з іншими продуктами, сьогодні вибрати натуральну олію какао виявляється дуже складно.

Як вибрати справжнє масло какао?

Насамперед слід пам'ятати, що з метою кращої безпеки натуральну свіжу олію какао в більшості випадків додатково обробляють, отримуючи дезодорований продукт. Його склад хоч і містить усі вихідні жирні кислоти, але виявляється позбавленим чудового аромату какао. По суті це просто рослинний жир. Така дезодорована олія какао найчастіше використовується для приготування білого шоколаду.

Однак ще частіше натуральну нерафіновану какао масло замінюють банальним маргарином - штучно загущеною сумішшю соєвої, пальмової або ріпакової олії в різних консистенціях. На вигляд і смак споживач може і не впізнати фальшивку, але тих самих шкідливих трансжирів у «заміннику» виявляється чимало.

Тому якщо ви не знаєте, як вибрати натуральну олію какао, скористайтеся наступними порадами:

1. Не заощаджуйте.

Натуральна недезодорована олія какао навряд чи обійдеться вам дешевше, ніж дві такі самі порції маргарину.

2. Перевірте колір.

Хороше масло какао повинно бути жовтуватим, іноді навіть кремовим і світло-коричневим. Білим же буває або гірке, або все той самий замінник.

3. Натуральний продукт не потребує зберігання холодильника.

За кімнатної температури воно залишається твердим, що нагадує білий шоколад. І якщо при стандартних 20 градусах воно м'яке, як вершкове — утримайтеся від покупки.

4. Якщо олія не пахне какао, вона або оброблена, або підроблена.

До речі, іноді є сенс перевіряти так само і білий шоколад. Якщо на упаковці плитки разом з маслом какао вказані будь-які інші – пальмова, стеаринова, соєва – швидше за все, «білий шоколад» зроблений саме з них. А натуральна харчова олія какао якщо і присутня - то в крихітних кількостях.

Так що будьте уважні та ласуйте тільки справжнім делікатесом з користю!

Какао олія дезодорована ТМ "DeZaan".

Виробник: Нідерланди. Країна походження: Кот-д'Івуар.

Енергетична цінність: 899 ккал. 3775 кДж.

Харчова цінність: Білки-0г. Жири-99.9г. Вуглеводи-0г.

Зберігати в сухому прохолодному місці, при температурі не 18-22 ° С та відносній вологості не більше 50%

Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Питання (0)

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.

Схожі товари
950 грн940 грн

Вага

Онлайн курсы IT