0.00грн.
Зробити замовлення- Огляд товару
- Відгуки (1)
Соєва спаржа – рослинний напівфабрикат китайського походження, хоча відомий більше рецепт страви соєва спаржа по-корейськи. Так чи інакше, до рослини спаржа цей продукт жодного відношення не має. Соєву спаржу, або фучжу - так звучить назва китайською, готують з бобів сої, яку перемелюють і виварюють. Пінку, яка піднімається на соєвому молоці, знімають і підвішують, чому вона набуває волокнистої структури. Потім фучжу висушують і відправляють у магазини чи ринки. Це і є соєва спаржа, яка так добре нам знайома і давно полюбилася.
Калорійність соєвої спаржі
Калорійність соєвої спаржі (фучжу) становить 440 ккал на 100 г продукту.
Склад соєвої спаржі
Хімічний склад соєвої спаржі включає: А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С і РР, а також калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій.
Корисні властивості соєвої спаржі
За старовинною легендою саме фучжу вибрав перший китайський імператор із продуктів, які претендують на звання «еліксир молодості». Справді, соєва спаржа містить рослинний білок, що повністю засвоюється організмом людини (калоризатор). Фучжу не містить лактози та холестерину, тому ідеально підходить для харчування людей, які страждають на діабет та алергічними реакціями. Соєва спаржа, як і інші соєві продукти, є профілактичним засобом проти серцево-судинних та навіть онкологічних захворювань.
Соєва спаржа – відмінне джерело білка для вегетаріанців та спортсменів, які «моделюють» своє тіло.
Шкідливість соєвої спаржі
Небажано вживання фучжу у їжу у великих кількостях. При зловживанні соєвою спаржею можна отримати ризик захворювань підшлункової залози. Медики попереджають про негативний вплив соєвої спаржі на щитовидну залозу, статеву систему, шлунково-кишковий тракт.
Соєва спаржа в кулінарії
Соєва спаржа має приємний смак, її можна приготувати як окрему страву та як інгредієнт багатьох салатів та закусок. Перш ніж приступати безпосередньо до приготування страви, соєву спаржу потрібно підготувати, оскільки вона продається зазвичай у сушеному вигляді. Для цього соєву спаржу вимочити кілька годин у прохолодній воді, якщо немає часу, можна обдати окропом і розбухнути. Соєва спаржа «розкриє» свої волокна, стане пружною, але ніжною. Добре поєднується з рибою та овочами.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.