0 грн
Зробити замовлення- Огляд товару
- Відгуки (0)
- Схожі товари
Тростинний цукор. Що це?
Тростинний цукор - це солодкі кристали, що виробляються із соку очерету. Назва походить від слова "саркура" (санскрит) - "медоносний". Виготовлення продукту значно старше бурякового. 5 тисяч років тому цукор із тростини почали виробляти в Індії. Пізніше естафету прийняли на Сицилії, Іспанії, Південній Америці. У дикій формі очерет зустрічається в Африці, Китаї, Малайзії, Новій Гвінеї. Довгий час він продавався в аптеках як ліки.
Основна сировина для виробництва солодкого продукту - буряк та очерет (цукрові). Світове виробництво цукру: очеретяний - 60%, буряковий - 40%.
Існує два види очеретяного цукру:
- Білий рафінований. Під час виробництва здійснюється кілька етапів рафінації. Сировина фільтрується, випаровується та висушується.
- Коричневий очеретяний нерафінований. Проходить дбайливе очищення, має різну насиченість бурого відтінку. Фахівці назвали продукт найпопулярнішим і найкориснішим видом очеретяного цукру.
А також дві форми випуску продукту:
- Кусковий
- Цукор розсипчастий (пісок)
Із чого роблять коричневий цукор?
Щоб отримати справжній тростинний цукор, виробники здійснюють низку дій. Для виготовлення використовують внутрішню частину стебла для отримання соку.
- Щоб одержати цукор, підпалюють поле. Підпал, що контролюється, обпалить листя, залишивши тільки стебла, повні соку.
- Зібрані стебла рослини везуть до млина.
- Сировина надходить на конвеєр. Його миють, перетворюють на порошок, видаляють бруд та органічні домішки.
- З порошку випарюють сік і перетворюють на сироп.
- Гарячий розчин заливають у вакуумну камеру. Коли викачають повітря, подається тиск, що викликає хімічну реакцію. В результаті утворюються дві речовини: меляса та кристалічний цукор. Меласса обволікає оболонкою кожен кристал і надає йому коричневого кольору. Характерний смак меляси відчувається у готовому коричневому цукрі, схожому на імбирні пряники.
- Під тиском у спеціальних паках протягом 10-ти годин із молекул сахарози ростуть кристали.
- Наступний етап - відокремлення меляси від сахарози. Кристали із чистотою 90% називають нерафінованим коричневим цукром.
Користь тростинного цукру
Калорійність очеретяного цукру: 1 чайна ложка (4-5 г цукру) - 16 ккал
- Вітаміни групи у складі очеретяного цукру підтримують нервову систему, калій - бере участь у регулюванні водного обміну, цинк - основний елемент для активності сперматозоїдів у чоловіків.
- Містить у складі у 170 разів більше калію, ніж рафінований білий цукор, а кальцію – у 85 разів.
- Допомагає в лікуванні печінки та селезінки.
- Не викликає ожиріння та атеросклероз.
- Покращує кровообіг та імунітет.
- Знімає біль у горлі та кашель.
Застосування коричневого тростинного цукру
- Підсолоджувач кави, чаю. Смак напою зберігається, утворюється тонкий аромат.
- Використовують для приготування маринадів до риби та запікання м'яса.
- Застосовується у приготуванні солодкої випічки, каш, молочних супів.
- Присипка для пирогів, тістечок, фруктів
- Використовується як ласощі замість цукерок.
- Є замінник будь-якого підсолоджувача
- Великі кристали коричневого продукту застосовуються в рецептах, що вимагають нагрівання великої кількості рідини (варення, соуси, напої)
Цукор будь-якого виду потрібно їсти в міру. Допустима норма на добу - 5 чайних ложок. До показника входить не тільки чай, але тістечка, цукерки, печиво, фрукти. Наприклад, два яблука містять одну чайну ложку цукру.
Цікаві факти:
- Рафінад у вигляді кубиків винайшов власник цукрового заводу в Чехії (1843). На місці підприємства встановлено пам'ятник у вигляді білого куба.
- Музей цукру створений у Німеччині (Берлін). Постійні експозиції знайомлять із історією тростини, виробництвом коричневого продукту. Окрема зала розміщує малюнки однієї тематики — «Що буде зі світом без цукру».
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.