0.00грн.
Зробити замовлення- Огляд товару
- Відгуки (0)
Желатин – безсмачний, прозорий, слабо жовтуватий, порошкоподібний продукт. Желатин одержують шляхом гідролізу колагену, який знаходиться у кістках тварин. Сфера застосування желатину задоволена велика: у льодяниках, фруктових та молочних желе, зефірі, соусах та йогуртах, сирах тощо.
Желатин – це унікальна харчова добавка, одержана шляхом змішування білків тваринного походження. В'язку, желеподібну речовину отримують шляхом виварювання кісток, зв'язок і сухожиль (а також деяких інших тканин) у звичайній воді. У складі цих продуктів міститься речовина колаген (білок).
Застосування желатину в кулінарії та медицині
Желатин наказують у медичних цілях для збільшення кількості білка в організмі людини. Така профілактика необхідна при харчовому дисбалансі. Ще один спосіб використання речовини – виготовлення капсул для медикаментів.
Желатин широко застосовується у кулінарії. Його додають до кондитерських виробів (желе, мармелад, цукати, жувальна гумка), страви з м'яса або риби (холодець, заливне, холодець).
Речовина використовується також у морозиві: він запобігає утворенню кристаликів цукру в морозиві, а також впливає на процес денатурації білків.
Якщо ви добрий кулінар, то вам, безперечно, доводилося користуватися желатином. Харчовий желатин зазвичай продається в сухому вигляді, кристали прозорі або злегка жовтуваті, речовина не має ні смаку, ні запаху. Розведена у воді або кислотах речовина сильно набухає, але не розчиняється повністю. Щоб остаточно розчинити желатин, з'єднання потрібно підігріти, після остигання розчин переходить у стан холодця.
Харчова цінність
Білків у складі продукту найбільше. У 100 г желатину міститься 87,5 г білків. Енергетична цінність харчової добавки - 355 ккал. Значить, не варто зловживати їжею з високим вмістом желатину, інакше наберете кілька зайвих кілограмів.
Хімічний склад та корисні властивості желатину
Продукт є сумішшю з білкових сполук тваринного походження. У ньому міститься до 18 амінокислот: пролін, гліцин, аланін, оксипролін, аспарагінова, глютамінова кислоти та ін. , кори головного мозку та м'язових тканин.
Буквально нещодавно було знову вивчено властивості желатину, щоб остаточно підтвердити позитивний вплив на організм продукту переробки косної та м'язової маси тварини. В експерименті взяли участь 175 людей похилого віку, кожен з яких мав захворювання колінних суглобів (остеоартрит). Щодня піддослідні з'їдали по 10 г желатину як порошку. Через два тижні у більшості з них помічені суттєві поліпшення рухливості суглобів, м'язи стали міцнішими. Так було доведено, що речовина уповільнює процес руйнування хрящових та суглобових тканин.
Пасічники іноді додають речовину в мед, щоб зробити його тягучим і в'язким. Але це тільки псує натуральний медовий компонент: продукт значно втрачає смак і запах, знижується ферментативна активність і цукрова інверсія, збільшується вміст білка.
Характеристики:
Міцність по Блюм: | 188 |
В'язкість, mPas (6,67% розчину при температурі 60°С): | 2.92 |
Вологість (16 год, 105 °С), % | 10,8 |
рН - кислотність (6,67% розчину, 60°С): | 5,17 |
Зола, (550 ° С): | <2,0% |
Зміст Н 2 Про 2 : | <10 ppm |
Миш'як: | <1,0 ppm |
Кадмій: | |
Хром: | <10,0 ppm |
Мідь: | <30,0 ppm |
Залізо: | <30,0 ppm |
Ртуть: | <0,15 ppm |
Свинець: | <5,0 ppm |
Цинк: | <50,0 ppm |
SO 2 : | <50,0 ppm |
Загальна кількість мікроорганізмів, в 1 г | <1000 |
Колі-форми, в 1 г | не виявлено |
Ентеробактерії, в 1 г | не виявлено |
Стафілококи, в 1 г | не виявлено |
Клостридії, в 1 г | не виявлено |
Сальмонелла, о 25 г | не виявлено |
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.