0
0

Шафран.Німеччина.Вага:5грам

Відгуки:
(1)
  • Артикул: 004001
  • Наявність: Нет в наличии
  • Вага: 5 г.
500 грн
Оплата

Приймаємо оплату online

Доставка

У той же день при замовленні до 16:00

Гарантії

Весь товар сертифікований

  • Огляд товару
  • Відгуки (1)
  • Питання (0)

Що таке шафран?

Шафран - це бульбоцибулинна рослина висотою від 10 до 30 см. Цибулина куляста, покрита волокнистими бурими лусочками. Від нижньої частини бульбоцибулини відходить мочкувате коріння, а з верхівкової бруньки цибулини розвивається листя і квітки. Коріння не дуже потужне. Листя (шість-дев'ять) прямостояче, вузьколінійне, тупе, із загнутими краями, вкрите віями; з'являються під час цвітіння чи після нього.

Бульбоцибулина куляста, знизу трохи сплюснута, діаметром до 2,5 см, покрита світло-бурими сухими, сітчастими або волокнистими залишками піхв, що розщеплюються у вершини на волокна. Оцвітина простий, лійкоподібний, сростнолепестной. Насіння зазвичай не утворюється.

Квіти досить великі, фіолетового, блідо-фіолетового, жовтого забарвлення. Навколоплодник правильний, лійкоподібний, шестилистий, дещо витягнутий донизу. Тривалість цвітіння однієї квітки – близько трьох днів. З нього в стані, що розпустився, виглядають три оранжево-червоні приймочки, які і використовуються як ліки, прянощі і барвника.

Застосування шафрану в кулінарії

  • Шафран має сильний своєрідний аромат, гіркувато-пряний смак. На Близькому Сході та в Південній Європі додають до страв з рису, прозорі супи (головним чином через гарний колір), а також для приготування страв з ягнятини, баранини, цвітної капусти.
  • У стравах французької кухні шафран часто використовується для приготування риби (наприклад, знаменита юшка по-марсельськи). У Швеції шафран використовують для фарбування виробів із тіста.
  • Шафран використовується як приправа до рису, дарів моря, соусів і супів, як правило, в середземноморській кухні. Наприклад, він є складовою знаменитої іспанської paella valenciana або італійського rissoto milanese.
  • Тонкий аромат шафрану та його здатність фарбувати страви у красивий жовто-золотистий колір застосовують у кондитерському тесті (кекси, паски, баби), у пловах (для підфарбовування рису), у вусі, фаршированій та відвареній рибі.
  • Головним чином шафран використовують у кондитерському виробництві, додаючи в печиво, кекси, булочки, солодкі підливи та креми. За кордоном їм також підфарбовують вершкове масло, сири, ароматизують лікери та безалкогольні напої.
  • Своєрідний відтінок надає шафран курячим, м'ясним, рибним, вегетаріанським супам та овочевим, рисовим (плів) другим гарячим стравам.
  • Він добре поєднується з помідорами та спаржею.
  • У деяких країнах рослину кладуть у чай та каву.
  • Вноситься в дуже малих дозах перед готовністю страви як спиртового розчину, попередньо приготовленого настоєм рильців шафрану. На 1 л рідини або 1 кг продукту достатньо 6-7 крапель шафранної спиртової настойки, що розведена перед внесенням у чайній ложці води.
  • Варто додати малу дещицю шафрану в блюдо, як воно набуде м'якого золотистого кольору і своєрідного запаху, і краще засвоюється.
  • Барвник, що отримується з приймок шафрану, застосовують для фарбування лляних, бавовняних і вовняних тканин, а також у харчовій промисловості для підфарбування кремів, морозива, вершків та мармеладу, його додають у печиво, кекси, булочки. За кордоном їм також підфарбовують вершкове масло, ароматизують лікери та безалкогольні напої.

Склад шафран та вміст корисних речовин

Шафран містить кроцин (пряний жовтий пігмент), глікозиди, пікроцин, шафранал, ефірну та жирну олії, камедь, флавоноїди, цукор, солі кальцію та фосфору, вітаміни.

Рильця, що є пряною сировиною, мають сильний, ароматичний, злегка одурманюючий запах і гіркувато-пряний смак. Вони містять барвники, каротин, ефірну олію (0,34%), до складу якої входять: пінен, пінеол, вітаміни, тіамін і рибофлавін, флавоноїди ізорамнетин і кемпферол.

Відгуки (1)
Елена
Елена
15.03.2021
Быстро и вежливо обслужили. Этот товар я уже покупала в другой компании. Цена в "Пищевик" значительно ниже. Спасибо "Пищевик".
Питання (0)

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.

Онлайн курсы IT