0 грн
Зробити замовлення- Огляд товару
- Відгуки (1)
Борошно конопляне — що це?
Борошно конопляне - це вид безглютенового борошна. Її вважають натуральною харчовою добавкою, яку роблять із перемеленого насіння конопель. Має темний зеленувато-коричневий колір і легкий горіховий присмак.
Склад конопляного борошна
Конопляну цілком можна вживати в їжу, так як вона повністю виготовляється з насіння харчової коноплі.
Для такого натурального борошна використовується екологічно чисте насіння, а в готовий продукт не додають ароматизатори, барвники, консерванти та інші шкідливі речовини.
Борошно з насіння конопель є джерелом:
- вітамінів - B1, B2, B5, B6, B9, B12, C, E, D, K, H, PP;
- мінералів – калій, кальцій, марганець, цинк, фосфор, хлор, сірка, мідь, залізо;
- амінокислот - аргінін, лейцин, триптофан, серин, валін, лізин, глутамінова та аспарагінова кислоти;
- поліненасичених жирних кислот Омега-3 та Омега-6;
- клітковини.
Щоб усі ці корисні речовини не зникли, зберігайте продукт у сухому місці при кімнатній температурі від 6 до 12 місяців.
Користь конопляного борошна
Борошно насіння конопель — чудова добавка для веганів, вегетаріанців, сироїдів, спортсменів, людей розумової праці та для тих, хто просто стежить за своїм здоров'ям. А ще це ідеальний продукт для тих, хто страждає на целіакію, оскільки в ньому відсутня клейковина.
Страви з борошна конопляного позитивно впливають на весь організм:
- очищають організм від шлаків, токсинів, паразитів;
- покращують перистальтику кишечника та відновлюють кишкову мікрофлору;
- усувають запори;
- покращують травлення;
- допомагають схуднути та перешкоджають розвитку ожиріння;
- очищають кров, покращуючи її склад;
- знижують рівень холестерину у крові;
- покращують роботу серця та судин;
- сприяють набору м'язової маси;
- посилюють лактацію;
- знімають нервову напругу та стрес;
- усувають безсоння;
- покращують пам'ять;
- усувають втому, підвищуючи працездатність;
- позбавляють головного болю;
- покращують стан шкіри, позбавляючи прищів, подряпин, порізів та інших ушкоджень.
Борошно з насіння конопель настільки корисне, що страви на її основі можна давати навіть дітям. Для профілактики слід щодня їсти по 1-2 ст. продукту, не забуваючи при цьому запивати його достатньою кількістю води.
Конопляне борошно не приносить шкоди організму, за винятком індивідуальної непереносимості продукту - у цьому випадку краще відмовитися від його вживання.
Застосування борошна з насіння конопель у кулінарії
Конопляне борошно часто використовують для випікання хліба, дієтичних хлібців, млинців, оладок, печива, крекерів, панкейків. Продукт відмінно підходить як загусник для соусів, підлив і супів. А ще він служить гарним панірувальним засобом для м'ясних або овочевих котлет. Його можна додавати і до каш, гарнірів, салатів.
Конопляне борошно широко використовується і в дієтичному харчуванні. Її додають у білкові коктейлі на основі фруктів та овочів, молоко, сир, какао, кефір, смузі. Існує маса рецептів, куди можна додавати конопляне борошно.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.