0
0

Какао боби ТМ Ghana Premium (Гана) 500 гр

Відгуки:
(0)
  • Модель: 560246115
  • Наявність: В наявності
120.00грн.
Купити в один клік
Введіть номер телефону і ми передзвонимо
Оплата

Приймаємо оплату online

Доставка

У той же день при замовленні до 16:00

Гарантії

Весь товар сертифікований

  • Огляд товару
  • Відгуки (0)
  • Питання (0)

Корисні властивості какао-бобів

какао бобы

Какао-боби є насінням плодів дерева какао. З них виготовляють шоколад. Через вміст дубильних речовин насіння має в'яжучий, терпкий і гіркий смак. У них присутні вуглеводи, білки, жири, ароматичні та барвники, органічні кислоти. Корисними для вживання є мінерали, алкалоїди (кофеїн та теобромін). Хімічний склад какао-бобів дуже великий, у ньому присутні анандамід, аргінін, допамін, епікатецин, гістамін, магній, серотонін.

Дуже важливу дію мають на організм людини триптофан, фенілетиламін, поліфенол і тірамін.

Застосування какао-бобів

У вологому вигляді унікальні плоди неймовірно корисні для людського організму. Вони відновлюють енергетичний та гормональний баланс, сприяють покращенню зору, підвищенню працездатності, піднімають тонус, мають антидепресантну дію. Корисні речовини насіння какао підвищують захисні властивості організму, какао вводять до раціону фізично ослаблених людей, які перенесли ГРЗ та захворювання органів дихання. Очищені какао-боби можна жувати, вони хрусткі, ніжні, мають чудовий смак.

Вживання какао усуває апатію, нормалізує менструальний цикл, омолоджує. При тривалому, але помірному використанні як лікувальний засіб помітні зміни відбудуться зі шкірою, зникнуть бородавки, папіломи, шкіра очиститься і стане молодою і ніжною. Сирі плоди какао – це надійний захист від розвитку ракових пухлин. Складний хімічний склад плодів збуджує нервову систему, активізує функції серця та запобігає утворенню тромбів.

Антиоксиданти здатні знизити активність вільних радикалів у клітинах людського організму, що є ефективним для захисту від вірусів та інфекцій. Поліфеноли (антиоксиданти) розщеплюють жири та є надійною профілактикою розвитку атеросклерозу та серцево-судинних захворювань. Саме поліфеноли надають бобам терпко-в'яжучого та специфічного гіркого смаку.

Олія какао-бобів

Олія какао - це жир, що отримується з зерен плодів шоколадного дерева, що має приємний запах какао і білувато-жовтий колір. При 16-18 градусах у олії тверда текстура, легко відламуються шматочки. У підігрітому вигляді олія прозора, до її хімічного складу входять олеїнова, стеаринова, лауринова, пальмітинова, лінолева і арахінова кислоти, а також трикислотні тригліцериди. Олеїнова кислота зменшує вміст холестерину у крові.

Речовини метилксантин і танін мають загоювальну та тонізуючу дію, допомагають при опіках та різних шкірних хворобах, стимулюють імунну систему. Олія какао омолоджує шкіру, надаючи їй свіжості та краси. Успішно застосовується при лікуванні екземи, бронхів, усуває кашель.

Рецепт засобу від кашлю: у склянці з гарячим молоком необхідно розтопити 0,5 чайної ложки олії какао. Напій слід трохи остудити та дати випити хворому.

Олія какао при геморої: у період загострення захворювання рекомендується перед кожним випорожненням кишечника вводити у пряму кишку шматочок масла какао (об'ємом приблизно 1 чайна ложка).

Масло какао при молочниці: до розігрітої олії какао потрібно додати 2% олії чайного дерева, скачати у вигляді кульок, дати затвердіти. Рекомендується вводити у піхву 1 раз на день.

Масло какао при ерозії шийки матки: слід змішати масло какао з маслом обліпихи (3:1), змочений в суміші тампон використовувати на ніч протягом 14 днів.

Олія какао при атеросклерозі: рекомендується приймати по 0,5 чайної ложки розтоплене на водяній бані масло какао двічі на день, вранці та ввечері, за 15 хвилин до їди. Засіб усуває холестерин, знижує кількість бляшок холестерину на стінках судин, допомагає при свербежі шкіри, знеболює при опіках, ефективно при екземі і грибкових ураженнях. Також воно рекомендується для загоєння сосків у матерів-годувальниць.

 

Екстракт какао-бобів

Екстракт какао-бобів є коричневим дрібним порошком, його застосовують для зниження кров'яного тиску, нервової напруги. В основному він використовується для лікування нефропатії, як сечогінний засіб, що позбавляє набряків. Ревматизм, лихоманка, кашель, рани, що не гояться - показання до застосування екстракту какао.

Екстракт какао-бобів виробляють на фармацевтичних заводах.

Какао-боби для схуднення

Какао-боби дуже корисні у боротьбі із зайвою вагою. Вони здатні прискорювати обмінні процеси, причому це відбувається на міжклітинному та внутрішньоклітинному рівні. Поліпшуючи функції ендокринної системи, нормалізуючи жировий баланс, зменшують апетит, що призводить до зниження ваги. Декілька какао-бобів, з'їдених натщесерце, дають почуття насичення, такий сніданок можна назвати повноцінним, оскільки організм отримує необхідні для здоров'я речовини. 4–5 штук бобів надають сил, поповнюють запаси енергії.

Магній впливає на продукування АТФ, кофеїн прискорює метаболізм, виробляються серотонін та ендорфіни – речовини, необхідні для підтримки гарної фізичної форми.

Калорійність какао-бобів

Енергетична цінність какао-бобів становить 565,3 ккал. У середньому це 16-28% від денної норми, корисної для людського організму.

Дерево какао-бобів

дерево какао бобов

Існує три види какао-бобів: Trinitario, Criollo та Forastero. Насіння дерев Criollo пофарбоване незначно, відрізняється горіховим запахом. У плодів дерева Forastero насіння темно-коричневе, з різким запахом, гірчить і містить більше жиру. Рослини виду Forastero стійко витримують тверді умови клімату. Кожен вид має свої індивідуальні хімічні характеристики. Сорти одержують назву країн, де їх вирощують.

Також какао-боби розрізняють за якісними ознаками. Споживчі сорти мають терпкий, кислий з гіркуватою смак. Шляхетні сорти мають приємний, виражений смак.

 

Як вирощувати какао-боби

Какао-боби ростуть у субекваторіальних регіонах Південної Америки, що з успіхом культивуються в багатьох країнах. Дерева какао віддають перевагу трохи затемненим місцям, тому на плантаціях поряд з ними висаджуються кокосові пальми, бананові, каучукові та мангові дерева, а також авокадо, що досить надійно захищає какао від вітру. Висота какао-дерева може досягати 15 метрів висоти, але для зручності збирання врожаю їх вирощують до 6 метрів.

Вічнозелене дерево цвіте і плодоносить цілий рік. Жовто-зелені або червоні (залежить від сорту) плоди досягають 30 см завдовжки, їхня вага становить близько 500 грамів. У м'якоті плоду міститься приблизно 50 бобів какао. Дерево починає давати найвищий урожай у віці 12 років. Обробляють культуру в Центральній Америці та Африці, Індонезії, Колумбії, Малайзії та інших регіонах.

Протипоказання до вживання какао-бобів

Какао-боби необхідно з обережністю використовувати при цукровому діабеті, індивідуальній непереносимості. Вони можуть спричиняти алергічні реакції. Не можна давати продукти з какао дітям молодше трьох років. Какао протипоказано при хворобах нирок, викликає подразнення слизової оболонки шлунка і стимулює вироблення шлункового соку, тому його не можна вживати людям із серйозними шлунково-кишковими захворюваннями, особливо в стадії загострення


Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Питання (0)

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.