0 грн
Зробити замовлення- Огляд товару
- Відгуки (1)
- Схожі товари
Агар-Агар (від малайського агар-агар - водорості) - продукт (суміш полісахаридів агарози і агаропектину), одержуваний шляхом екстрагування з червоних і бурих водоростей (Gracilaria, Gelidium, Ceramium та ін), що виростають у Білому морі та Тихому океані, та утворює у водних розчинах щільний холодець. Агар-агар є рослинним замінником желатину.
ВИРОБНИЦТВО.
Агар-агар проводиться за наступною технологією: миття та очищення водоростей – обробка лугом та водою – екстракція – фільтрація – застигання – пресування – сушіння – подрібнення. У класифікатор харчових добавок має номер E 406.
КОРИСТЬ АГАРА.
Завдяки йоду, що входить до складу агар-агару, він сприятливо діє на щитовидну залозу. Кальцій у складі агар-агару зміцнює кісткову тканину, а залізо покращує обмінні процеси у клітинах організму. Агар-агар погано засвоюється організмом, тому його використання в кондитерських виробах знижує їхню калорійність і робить їх вживання безпечнішим для людей зі схильністю до повноти. Крім цього корисні властивості агар-агару полягають у тому, що він знижує кислотність у шлунку, очищує організм від шлаків та токсинів, стабілізує рівень глюкози в крові, знижує рівень холестерину, жирів та цукру.
Завдяки властивості агар-агару погано засвоюватися організмом його використовують у медичних цілях як проносний.
ЗАСТОСУВАННЯ АГАРА.
Агар використовують у кондитерській промисловості при виробництві мармеладу, желе, при отриманні м'ясних та рибних холодців, при виготовленні морозива, де він запобігає утворенню кристаликів льоду, а також при освітленні соків.
Агар-агар нерозчинний у холодній воді. Він повністю розчиняється лише за температур від вище 90 градусів. Гарячий розчин є прозорим і обмежено в'язким. При охолодженні до температур 35-40 градусів він стає чистим і міцним гелем, який є термозворотним (тобто можна знову нагріти і при охолодженні він застигне). При нагріванні кислотних розчинів агар-агару за високих температур може здійснюватися гідролітичне розщеплення. Тому рекомендується додавати кислоту/кислоти (фруктові соки, наприклад) після розчинення агар-агар при температурах до 60 градусів.
Специфікація:
Сила гелю (міцність колодець) (по Ніккану) – 1 25 0 г/см 2
рН (1,5% розчин) – 6, 2
Температура желювання – 41 0 С
Температура розчинення – 95 0 С
Вміст золи – <5%
Волога - 1 7 , 4 %
Кількість мікроорганізмів на чашках Петрі - <5000/г
Дріжджі та плісняви - < 300/г
Зберігання:
Агар повинен зберігатись у сухому прохолодному місці.
Сертифікат якості:
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.